29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 ks
sádlo 2 lžíce
cibule 2 ks
jablka 3 ks
strouhaný sýr 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.
Na pánev dáme rozpálit sádlo a kotlety z každé strany asi 5 minut opečeme. Přendáme je na talíř a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Orestovanou cibuli přendáme do zapékací mísy a na ni položíme osmažené kotlety. V pánvi, kde jsme restovali cibuli osmažíme oloupaná a na kousky nakrájená jablíčka. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu tuku. Jablíčka i s výpekem dáme na kotlety a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.


 


RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s brokolicí a sýrem

Postup: Brokolici si uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a propláchneme... zobrazit recept

RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...